Flądra z ogórkami i koprem

Flądra z ogórkami i koprem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor. Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do ryby.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE