Muffiny serowe z sałatką z pomidorów

Muffiny serowe
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • suche:
  • szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżka cukru brązowego
  • składniki mokre:
  • 0,5 kostki roztopionego masła
  • 0,5 szkl. maślanki
  • 2 jajka
  • masa serowa:
  • jajko
  • 200 g twarogu
  • garść sera żółtego
  • laska wanilii
  • sałatka:
  • pomidor żółty
  • pomidor malinowy
  • pomidor czarny
  • cebula
  • garść rukwi wodnej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • garść drylowanych wiśni
  • garść winogrona

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połącz w misce suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wymieszaj.
W drugiej misce połącz mokre składniki: masło, maślankę i jajka.
Następnie przesyp mokre składniki do suchych i połącz je, dokładnie mieszając.
Zrób masę serową. Do miski włóż twaróg, starty ser żółty, jajko i wanilię. Dokładnie wymieszaj.
Do foremek nakładaj kolejno: ciasto muffinkowe, masę serową i znowu ciasto muffinkowe. Foremki napełnij do ¾ pojemności.
Muffiny piecz 15 minut w 180 stopniach.
Przygotuj sałatkę. Do miski wrzuć pokrojone pomidory, cebulę i winogrona. Dodaj rukiew i wiśnie. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA