Sałatka z pomarańczy

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- 2 pomarańcze
- 1/2 czerwonej cebuli
- garść małych czarnych oliwek
- oliwa extra vergine
- posiekana natka kolendry
- sól
- pieprz
- kruszona ostra papryka
Przygotowanie:
Pomarańcze obrać ze skóry, tak by usunąć całkowicie skórkę i albedo (białą część skóry). Pokroić w plastry, ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka. Wymieszać cebulę, oliwki i kolendrę z oliwą i przyprawami. Dodatki rozrzucić na plastrach pomarańczy. Ta słodko - wytrawna sałatka doskonale zaostrza apetyt lub orzeźwia przy ciężkich daniach.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze