Kozi ser z burakami miodem i oliwą truflową

Kozi ser z burakami miodem i oliwą truflową
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70

Przepis

Składniki:
4 buraki średniej wielkości
1 kozi twarożek (jak ktoś woli może być np. bryndza lub inny ser o podobnej konsystencji)
oliwa
oliwa truflowa
krem balsamiczny
świeża kolendra

Przygotowanie:
Buraki upiec i ostudzić, a następnie pokroić w równe, 1-2 mm talarki. Zamacerować w mieszance 2 łyżek oliwy, 1 łyżce soku z cytryny, soli, pieprzu. Kozi serek nakładać na plaster buraka za pomocą 2 łyżek i zawinąć uzyskując coś w rodzaju otwartego ravioli. Ułożyć na talerzu, polać resztą
marynaty, kremem balsamicznym i oliwą truflową. Posypać listkami kolendry.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE