Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 01)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 900 g mąki
- 20 g drożdży
- 500 ml ciepłej wody
- Łyżeczka cukru
- 25 g soli
- Farsz:
- 600 g cebuli
- 300 g białego twarógu
- 300 ml wiejskiej śmietany
- olej Kujawski z bazylią
Przygotowanie:
Z w/w składników przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw. Cebulę pokrój w kostkę i duś do miękkości. Kiedy cebula będzie miękka, połącz ją z serem...
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Kuchnia polska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze