Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem

Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 01)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 900 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 500 ml ciepłej wody
  • Łyżeczka cukru
  • 25 g soli
  • Farsz:
  • 600 g cebuli
  • 300 g białego twarógu
  • 300 ml wiejskiej śmietany
  • olej Kujawski z bazylią

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z w/w składników przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw. Cebulę pokrój w kostkę i duś do miękkości. Kiedy cebula będzie miękka, połącz ją z serem...

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE