Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami

Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Grzyby shiitake namoczyć w gorącej wodzie.
Zieloną fasolkę ugotować al dente.
Orzechy drobno pokroić i uprażyć na suchej patelni.
Jaja przepiórcze ugotować we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać miks na patelni dodać fasolkę, doprawić odrobiną soli, pieprzem i sosem sojowym. Dodać pokrojone w ćwiartki jaja przepiórcze, pokrojone w kostkę grzyby shiitake, poszatkowaną nać pietruszki, szczypiorek i rzodkiewkę. Krótko razem podgrzać i podawać posypane uprażonymi orzeszkami i udekorowane kiełkami groszku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA