Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami

Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Grzyby shiitake namoczyć w gorącej wodzie.
Zieloną fasolkę ugotować al dente.
Orzechy drobno pokroić i uprażyć na suchej patelni.
Jaja przepiórcze ugotować we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać miks na patelni dodać fasolkę, doprawić odrobiną soli, pieprzem i sosem sojowym. Dodać pokrojone w ćwiartki jaja przepiórcze, pokrojone w kostkę grzyby shiitake, poszatkowaną nać pietruszki, szczypiorek i rzodkiewkę. Krótko razem podgrzać i podawać posypane uprażonymi orzeszkami i udekorowane kiełkami groszku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE