Tartinki z oliwkami i orzechami

Tartinki z oliwkami i orzechami
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 350 g czarnych lub zielonych oliwek bez pestek
  • skórka z cytryny
  • 70 g posiekanych pistacji lub uprażonych migdałów

Kalkulator wag i miar

Przepis

Oliwki drobno posiekać i wrzucić do miski ze skórką cytrynową. Wlać tyle oliwy, żeby utworzyły masę. Nałożyć na bagietkę i obficie posypać orzechami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE