Quiche lorraine

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- gotowe ciasto do tarty
- 6 plastrów boczku w kawałeczkach wielkości spinacza
- 2 jajka + 2 żółtka
- 1,5 miarki gęstej śmietany
- sól i pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 175°C. Usmażyć boczek do miękkości. Osuszyć na papierowym ręczniku. Rozłożyć na cieście. Rozbełtać jajka widelcem i wlać do nich śmietanę. Posolić, popieprzyć i posypać gałką muszkatołową. Przecedzić do ciasta i piec, aż stężeje, ok. 30 min. Podawać na gorąco.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze