Ziemniaki w kaczym smalcu

Ziemniaki w kaczym smalcu
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • kilogram ziemniaków obranych i pokrojonych w kliny lub w dość grube plastry
  • pół miarki roztopionego kaczego smalcu
  • gruba sól i świeżo zmielony pieprz
  • kilka gałązek rozmarynu i/lub tymianku (ew.)

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 220°C. Obtoczyć ziemniaki w tłuszczu na blasze. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Piec, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki staną się chrupkie i rumiane, przez 30 – 40 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE