Buraczki zasmażane „trochę inaczej”

Buraczki zasmażane trochę inaczej
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 300g buraczków ugotowanych w skórce
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1/3 kostki masła
  • 1,5 łyżki mąki
  • ½ szklanki soku z czarnej porzeczki
  • ocet jabłkowy
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • cukier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraczki obierz i pokrój jak frytki. Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj mąkę i rozprowadź. Dodaj buraki, lekko wymieszaj i dodaj sok z czarnej porzeczki. Podduś i dopraw solą, pieprzem, majerankiem i na koniec ocet i cukier, aby uzyskać zrównoważony słodko-kwaśny smak.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA