Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych z chipsami i bryndzą

Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych zobacz Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych 2018-06-19 13:01:06
Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Na dressing:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę. Skrapiamy je oliwą i dodajemy tymianek lub rozmaryn. Wkładamy do piekarnika i pieczemy tak długo aż będą miękkie. Następnie przygotowujemy chipsy z warzyw. Za pomocą obieraczki do warzyw przygotowujemy cienkie plasterki z marchewki i pietruszki. Wrzucamy je na głęboki olej, smażymy je tak długo aż staną się złociste i chrupkie. Osuszamy je na ręczniku papierowym. Upieczone warzywa korzeniowe mieszamy z dressingiem z oliwy z oliwek i cytryny, posypujemy bryndzą i doprawiamy solą i pieprzem. Całość można przyozdobić chipsami z warzyw.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE