Dorsz z salsą brokułową

Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300 g filetów z dorsza
- ugotowany brokuł
- czerwona cebula
- łyżka kaparów
- łyżka musztardy dijon
- łyżka miódu
- olej Kujawski z bazylią i cytryną
- ocet winny do smaku
- koperek
Przygotowanie:
Dorsza przygotuj na pergaminie, wystarczy delikatnie go skropić olejem, posolić, posypać pieprzem i usmażyć. Brokuły posiekaj bardzo drobno, dodaj, kapary, pokrojoną drobno cebulę, koperek. Z musztardy, miodu i odrobiny octu przygotuj sos i dodaj do salsy. Dokładnie wymieszaj i podaj do dorsza. Na koniec skrop danie olejem Kujawskim z bazylią i cytryną.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia polska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze