Podpłomyki w terenie, bez stolnicy

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Inne, Pieczywo

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • woda
  • popiół z ogniska

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na zwykłej torebce foliowej mąkę uformować w kopczyk do środka nalać trochę wody i ugniatać. Dolewając wody lub dosypując mąki tak, aby ciasto miało właściwą konsystencję. Dodać płaską łyżeczkę popiołu. Ugnieść, podzielić na kilka kulek, które rozgniatamy na zupełnie płaskie placki. Placki te wkładamy do żaru ogniska i pieczemy przewracając aż zrobią się lekko brązowe. Możemy je posmarować wcześniej przyrządzonym smarowidłem z kaliny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA