Ziemniaki pieczone z łososiem

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Składniki sosu łączymy razem bardzo dokładnie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Odkrawamy z boku każdego ziemniaka plaster grubości ok. 0,5 cm, stykamy dwa ziemniaki odkrojonymi bokami i łączymy tworząc jednego większego. Ściskamy mocno, żeby się zlepiły i owijamy folią. Nadkrawamy od góry i rozpulchniamy delikatnie widelcem. Łososia szatkujemy, podobnie pomidory. Łączymy z kaparami, pieprzem, tymiankiem i wkładamy do ziemniaka. Delikatnie zalewamy rozbełtanym jajkiem i posypujemy tymiankiem i parmezanem. Pieczemy 15-20 minut w temp. 200 st. Serwujemy z sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE