Brązowy gulasz z kurczaka

Brązowy gulasz z kurczaka
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes na Karaibach (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska, Kuchnia jamajska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
2 minuty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kurczaka w całości pokroić na 16 kawałków lub wziąć same udka. Skropić sokiem z limonki. Dodać dymkę, czosnek, paprykę, sos sojowy, cebulę, tymianek i pomidory. Doprawić obficie i dokładnie wymieszać. Odstawić do zamarynowania co najmniej na dwie godziny lub na całą noc. Mięso wyjąć z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Olej rozgrzać na średnim ogniu na głębokiej patelni. Zrumienić kurczaka, często obracając. Zalać marynatą, domieszać ketchup i dodać 125 ml gorącej wody tak, aby pokryła mięso. Przykryć i dusić 20-25 minut, aż sos zgęstnieje. Mięso powinno być miękkie. Podawać z ryżem i z grochem, ryżem gotowanym na parze lub z makaronem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE