Kaczka w malinach

Kaczka w malinach
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 4 piersi kacze bez kości
  • ale ze skórą (360 g każda)
  • sól i pieprz
  • 6 łyżek octu malinowego
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego
  • 250 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki galaretki porzeczkowej lub malinowej (rozpuszczonej i przecedzonej)
  • 2 3 łyżki zimnego
  • niesłonego masła
  • 2 3 garści świeżych
  • dojrzałych malin

Kalkulator wag i miar

Przepis

Odkrój tłuszcz. Dopraw piersi kaczki z obu stron solą i pieprzem. Podgrzej patelnię. (Jeśli to konieczne, wytop tłuszcz*).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE