Kaczka w malinach

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 4 piersi kacze bez kości
- ale ze skórą (360 g każda)
- sól i pieprz
- 6 łyżek octu malinowego
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego
- 250 ml czerwonego wina
- 2 łyżki galaretki porzeczkowej lub malinowej (rozpuszczonej i przecedzonej)
- 2 – 3 łyżki zimnego
- niesłonego masła
- 2 – 3 garści świeżych
- dojrzałych malin
Przygotowanie:
Odkrój tłuszcz. Dopraw piersi kaczki z obu stron solą i pieprzem. Podgrzej patelnię. (Jeśli to konieczne, wytop tłuszcz*).
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia francuska
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze