Galaretka malinowa z kokosem

Galaretka malinowa z kokosem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska

Składniki:

  • 0,50 kg malin
  • 50 dag cukru żelującego
  • pokrojony w cząstki miąższ z połowy kokosa
  • kieliszek sherry (około 40 ml)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyte, przebrane maliny rozgnieść tłuczkiem, wsypać do rondla o grubym dnie i rozgotowywać pod przykryciem z dodatkiem sherry, na małym ogniu około 10 minut.
Owocową masę starannie przecedzić teraz przez sito, a miazgę dokładnie odcisnąć. Sok zagotować i wymieszać z cukrem żelującym. Rozłupać kokosa i oddzielić miąższ od skorupki. Do galaretki dodać miąższ kokosowy posiekany na drobne cząstki. Gorącą galaretkę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA