Boczniaki flambirowane z krewetkami i suszonymi pomidorami

Boczniaki flambirowane zobacz Boczniaki flambirowane 2018-06-19 12:16:49
Boczniaki flambirowane
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

  • 300 g boczniaków
  • 250 g surowych obranych ogonów krewetek 16/20
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 6 suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 listków bazylii
  • ½ cytryny
  • ½ szklanki brandy
  • sól
  • pieprz
  • tabasco
  • olej
  • ½ kostki masła

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W rondlu o szerokim dnie obsmaż na oleju boczniaki i krewetki, dodaj pokrojoną w piórka cebulę od dymki, suszone pomidory i posiekany czosnek. Zalej wszystko brandy i podpal. Gdy płomień zgaśnie dodaj pokrojony szczypior od dymki i bazylię. Dodaj sok z cytryny i przyprawy oraz małe kawałki masła. Wymieszaj i podaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE