Eskalopki cielęce z borowikami

Eskalopki cielęce z borowikami
Oceń przepis:
66 ocen Średnia ocena: 3.70
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grzybów
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Borowiki blanszować przez minutę, odcedzić, pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu około dwóch minut. Sznycle cielęce ubić, obtoczyć w mące (nadmiar mąki usunąć). Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć sznycle z obydwu stron (nie powinny nabrać koloru). Odlać tłuszcz i przyprawić mięso solą i pieprzem, wlać ciemny sos podstawowy cielęcy, dodać wcześniej przygotowane borowiki i dodać niewielką ilość masła, wymieszać. Podaw

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Wafel 9 lat temu

Smażyć na extra virgin? He.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE