Kwiaty cukinii faszerowane mięsem

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- kwiaty cukinii
- mielone mięso drobiowe
- 1 szalotka
- 1 ząbki czosnku
- oliwa
- 2 pęczki natki pietruszki
- skórka z cytryny
- słodkie pomidory w puszce
- papryczka chilli
- limonka
- pół czerwonej cebuli
Przygotowanie:
Mięso łączę w misce z posiekanym pęczkiem natki, roztartym 1 ząbkiem czosnku, pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na oliwie szalotką. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam wszystkie składniki.
Czerwoną cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oliwie, dodaję 1 ząbek czosnku i posiekane chilli. Po chwili smażenia dodaję pomidory w puszce, skórkę cytrynową, sok z limonki i posiekaną natkę.
Mięsnym farszem nadziewam kwiaty cukini. Sos przelewam do naczynia do zapiekania, układam w nim kwiaty cukinii i zapiekam przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Czerwoną cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oliwie, dodaję 1 ząbek czosnku i posiekane chilli. Po chwili smażenia dodaję pomidory w puszce, skórkę cytrynową, sok z limonki i posiekaną natkę.
Mięsnym farszem nadziewam kwiaty cukini. Sos przelewam do naczynia do zapiekania, układam w nim kwiaty cukinii i zapiekam przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze