oglądaj również w


Jak sprawić, żeby beza była biała? Co zrobić, żeby rosół był idealnie klarowny? Dlaczego moje sosy często się "warzą"? Na te i wiele innych pytań odpowie znany i ceniony szef kuchni Adam Chrząstowski. Co raz więcej osób zaczyna traktować gotowanie jako sztukę, a nie tylko przygotowywanie posiłków.

Tradycyjny schabowy z ziemniakami już od dawna jest passé. Ludzie chcą próbować nowych potraw oraz smaków z całego świata. Dania mają być nie tylko smaczne, ale także pięknie przyrządzone i efektownie podane. Zabawy i eksperymenty w kuchni to powód do dumy, nawet gdy czasem coś się nie uda. Miłośnicy kulinariów szukają obecnie inspiracji nie tylko w tradycyjnych książkach kucharskich, ale także w programach telewizyjnych i internecie. Seria "Adam w sieci: patenty i triki" jest odpowiedzią na zapotrzebowania początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Przed uruchomieniem cyklu zadano internautom pytania o ich kłopoty i problemy podczas gotowania, pieczenia i innych prac kuchennych. Program opiera się na dialogu z konkretną osobą zgłaszającą problem. W każdym odcinku Adam Chrząstowski cytuje pytanie i zwraca się bezpośrednio do osoby, która je zadała. Prowadzący pokaże, jak rozwiązać wszystkie problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

bmp55 3 lata temu

Drogi Panie Adamie,

W 8 odcinku demonstruje Pan jak przyrządzić hamburgera z wołowiny. Nie podaje Pan jednak z jakiej części. Byłbym wdzięczny za wskazówkę.

Hania_SN 5 lat temu

Drogi Panie Adamie,

Będę bardzo wdzięczna za podowiedź jak najlepiej przygotować pieczeń cielęcą w duchu staropolskim, tak by nie była ani mdła, ani twarda jak podeszwa. Kiedy należy solić mięso: przed, czy po upieczeniu?

Serdecznie pozdrawiam

osid 5 lat temu

betaniko
było już kilka razy na forum !! w Polsce ciężko jest dostać dobrą wołowinę bo hodujemy rasy mleczne a nie mięsne a z mlecznej nie zrobisz dobrej pieczeni czy steku !!
proponuję poszukać wołowiny z Argentyny czy Teksasu, jest w macro i selgros-ie, poza tym małe specjalistyczne sklepy mięsne lub dobre DELI.
ale wołowina bedzie tak jak piszesz albo mięciutka i różowa w środku albo wysmażona - twarda i gumowa !! jak nie lubisz tatara i surowego mięsa to odpuść sobie wołowinę ;) dla mnie osobiście jedzenie wołowiny w stopniu wyższym niż "średnio wysmażona" mija się kompletnie z celem.

betanika 5 lat temu

Panie Adamie. Oglądałam niejeden Pana przepis na wyśmienitą wołowinę. I zawsze to jest wołowina lekko krwista, ma taki różowy kolor, który dla mnie nie jest do przyjęcia. Mam niestety jeden problem. Nie lubię krwistej wołowiny. A ta dobrze wysmażona zawsze wychodzi mi gumowata i twarda. Nawet w restauracjach (dobrych) jak proszę o stek wołowy zawsze jest twardy albo cieknący różowym płynem. Proszę o jakiś dobry przepis na pieczeń wołową, która nie miałaby różowego koloru a jednocześnie byłaby miękka. Mój mąż od dawna próbuję przygotować dla mnie taką pieczeń i zawsze wychodzi mu zbyt twarda. Pomocy! Czy to jest w ogóle możliwe? Czy do tego nadaje się tylko polędwica wołowa? Mąż uwielbia rostbef i chciałby go tak przyrządzić abym i ja była zadowolona z niego. Ostatni próbował piec go - zgodnie z Pana zaleceniem - długi i w niskiej temperaturze. Efekt jest ciągle ten sam.
Pozdrawiam.

ET80pl 5 lat temu

Wszystko fajnie i elegancko w Panskim programie. Przepisy ktore Pan prezentuje i prowadzenie programu naprawde mi sie podoba. Jest tylko jedno male "ale" Bardzo prosze o zdjecie zegarka gdy pracuje Pan z potrawami w kuchni. Rozprasza mnie on i jak na moje oko to kompletnie mi tam nie pasuje. Oczywiscie zrobi Pan jak zechce ale to tylko moja opinia. Program i tak bede dalej ogladal :) Pozdrawiam

VANbrutus 5 lat temu

[quote kowboy napisał 15.06.2012 17:02]
Witam.
Panie Adamie bardzo praszę o przepis na danie dla kulturystów ktory zawiera bardzo duzą ilosc białka dziękuje i pozdrawiam.

Kowboy
[/quote]

tak podpowiem ze warto zwrocic uwage na kuchnie mexykanska-- fasola do wszystkiego... strasznie silne chlopaki tam zyja :)

VANbrutus 5 lat temu

[quote paula7878 napisała 02.12.2012 17:20]
Witam .Panie Adamie mam maly problem nigdy w zyciu nie gotowalam Krewetek a syn od ponad 2 lat mi zyc nie daje w waszych programach tak zachwycace sie nad nimi ,ale ja jako mieso żerca az ciarek dostaje na mysl ze miala bym je w rekach miec
;p Bogata to ja nie jestem wiec Prosze o jakis tani przepis :) Klaniam sie Paulina z warszawy
[/quote]

najprosciej- omlet z krewetkami i boczniakiem :) przepyszne polaczenie..
ponadto z klasykow - koktaj z krewetkami w sosie 1000 island,
pizza z owocami mozna, i wszelkie dania na woku... :)
krewetka kocha czosnek i chili to warto zapamietac :)
w Szwecji czesto robi sie sos z krewetkami do ryb na parze ...a nawet do mies... udanej zabawy :)

VANbrutus 5 lat temu

Szanowny Panie Adamie,
-- czy dodawanie skorki cytrusow do potraw nie jest szkodliwe ?-- nawet po dokladnym wyszorowaniu i wyparzeniu wrzatkiem nie usuniemy konserwantow i grzybobojczych substancji, ktorej zdarzyly gleboko wniknac w skorke. Dlaczego jest to szeroko propagowane w programach kulinarnych i nikt nie ostrzega przed toxycznoscia, alergenami i nie przypomina o prawidlowym przygotowaniem cytrusa? Ponadto nikt nie namawia do uzycia ekologicznych produktow... by the way-- gdzie w Warszwie mozna kupic ekologiczne cytrusy? w koncu warszawa to nie California i raczej nie bedzie lokalnych produktow.../ szegolnie zima / :)
dziekuje i pozdrawiam
/ ja staram sie jesc produkty sezonowe i lokalne- czy to Szwecja, Hiszpania , USA czy Polska- do czego GORACO namawiam wszyskich fanow GOTOWANIA/

paula7878 5 lat temu

Witam .Panie Adamie mam maly problem nigdy w zyciu nie gotowalam Krewetek a syn od ponad 2 lat mi zyc nie daje w waszych programach tak zachwycace sie nad nimi ,ale ja jako mieso żerca az ciarek dostaje na mysl ze miala bym je w rekach miec
;p Bogata to ja nie jestem wiec Prosze o jakis tani przepis :) Klaniam sie Paulina z warszawy

annaw78 5 lat temu

Fajny program,ale pan kamerzysta uprzejmie proszony jest o filmowanie z wysokosci jak w ruch ida wysokie garnki(zawsze pieknie błyszczące),bo nie widac zawartosci. Dziekuje

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE