Parowane tofu z grzybami shiitake

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1300 g miękkiego tofu podzielonego na 6 kawałków
- 1 łyżka czarnego octu
- 1 łyżka tamari
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 4 świeże grzyby shiitake
- 1 filiżanka ugotowanego brązowego ryżu
- 1 pęczek broccolini
- 1 łyżka prażonego sezamu
Przygotowanie:
Talerz ułożyć w parowniku albo woku wypełnionym wrzątkiem. Położyć na nim tofu, grzyby, ryż i broccolini. Wlać tamari, ocet, olej i dodać imbir. Parować przez 3 minuty. Przed podaniem posypać sezamem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z grzybów
Kuchnia chińska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze