Śledź w zalewie

Śledź w zalewie
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Dwie puszyste damy (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przepis

Składniki
4 śledzie, oczyszczone, pozbawione ości, głów i ogonów
1 pokrojona w plasterki cebula
2 liście laurowe
150 ml wytrawnego białego wina
150 ml dobrego octu winnego
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie
Ułóż śledzie w ognioodpornym naczyniu, na nich pokrojoną cebulę i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Polej całość mieszaniną wina z octem winnym. Piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C. Podawaj na zimno.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE