Fasolka po bretońsku a la Łapa

Fasolka po bretońsku a la Łapa zobacz Fasolka po bretońsku a la Łapa 2018-06-19 12:27:06
Fasolka po bretońsku a la Łapa
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Czosnek, chilli siekamy i dodajemy do mięsa razem z roztartym w moździerzu kminem rzymskim i solą. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i przesmażamy. Gotujemy fasolę do miękkości. Z jagnięciny robimy małe kuleczki. Obsmażamy je na oleju. Marchewkę i pietruszkę kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce i dodajemy do mięsa razem z liściem laurowym. Kiedy mięso się zetnie i lekko zezłoci na patelnię dodajemy fasolę. W miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy z ½ szklanki wody i mieszaninę wlewamy na patelnię. Dodajemy majeranek. Gotujemy przez 5 minut by smaki się połączyły. Podajemy z chrupiącą bagietką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE