Boca negra

Boca negra
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 3/4 kostki zimnego masła
  • 1 szklanka cukru (plus trochę do posypania foremek)
  • 6 papryczek chipotle
  • 1 duża pomarańcza
  • 30 dag drobno posiekanej czekolady deserowej
  • 4 duże jajka
  • 4 łyżeczki mąki
  • 1/8 łyżeczki soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papryczki pozbawić pestek i drobno posiekać. Do garnka wcisnąć sok z pomarańczy i dodać szklankę cukru. Jak cukier zacznie się rozpuszczać dodać czekoladę. Poczekać aż się rozpuści. Teraz dodać masło i wbić jajka cały czas energicznie mieszając. Dodać papryczki, mąkę i sól. Masą napełnić foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na 50 – 60 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA