Sałatka z kaczki z dressingiem z dżemu

Sałatka z kaczki z dressingiem z dżemu
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
3
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

  • mięso z 4 upieczonych kaczych udek lub 1 całej kaczki, pocięte lub porwane na kawałki
  • 6 garści liści różnych sałat
  • 150 gramów groszku śnieżnego, cienko pokrojonego
  • 2 dymki, cienko pokrojone
  • 2 szklanki kiełków fasoli mung
  • ½ szklanki podpieczonych orzechów ziemnych lub nerkowca
  • ¼ szklanki porwanych liści mięty
Dressing:
  • 2 łyżki złotego dżemu z przepisu Annabel lub innego dżemu
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki neutralnego oleju
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 2 łyżeczki sosu rybnego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka drobno startego, świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • mielony czarny pieprz, do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Składniki dressingu umieść w małym słoiku. Wstrząśnij, aby wymieszać. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni.
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w misce razem z dressingiem i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE