Sałatka z orecchiette

Sałatka z orecchiette
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 200 g makaronu orecchiette ugotowanego według instrukcji na opakowaniu
  • pół opakowania żółtych pomidorów
  • pół opakowania pomidorków koktajlowych
  • 2 pokrojone pomidory
  • 150 g konserwowych serc karczochów
  • pół filiżanki liści bazylii
  • ćwierć filiżanki natki pietruszki
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sok z 2 cytryn
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 100 g koziego sera
  • ocet cydrowy

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Makaron wymieszać z pomidorami, karczochami i ziołami. Skropić oliwą, octem cydrowym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku. Przełożyć do 4 miseczek, przybrać pokruszonym serem i skropić oliwą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE