Iwona  Zasuwa

Roladki z cukinii i awokado


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania wegańskie

odsłon: 1873

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 młode cukinie

sok z cytryny (do smaku)

3 dojrzałe kremowe awokado

1 marchewka

1 papryka żółta

1 papryka czerwona

1 nieduża szalotka

1 ząbek czosnku

dowolna zielenina (np. szczypiorek drobny, pietruszka, kiełki)

wykałaczki

 

Przygotowanie:

Cukinię pokrój drobno wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw.
Awokado obierz i rozdrobnij, dołóż poszatkowane szalotkę i ząbek czosnku, dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą.
Obraną marchewkę pokrój podobnie jak papryki w cienkie słupki.
Zwijaj cukinię w rulony nadziewając pastą z awokado. Ozdabiaj słupkami warzyw i zieleniną. Spinaj za pomocą wykałaczek.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy z prosciutto
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.