Chili con carne

Chili con carne
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek szatkujemy. Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy ją do czasu, aż się zeszkli. Dodajemy czosnek, chili i chwilę razem przesmażamy. Paprykę i marchew kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Razem przesmażamy. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat i ew. podlewamy wodą. Dusimy razem. W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso. Doprawiamy je pieprzem i papryką, kuminem. Przesmażone przelewamy do warzyw. Dodajemy fasolę i doprawiamy resztą przypraw. Majerankiem, oregano, miodem, tymiankiem. Gotujemy razem jeszcze z 15 minut, dosypujemy kukurydze i ew. doprawiamy do smaku. Serwujemy gorące z kleksem śmietany lub jogurtu, posypane natką pietruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE