Prażony ryż - podstawa tajskiej kuchni

Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Przygotowanie:
Ryż dokładnie opłukać. Następnie osuszyć.
Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Wsypać ryż i prażyć na małym ogniu przez 12 - 18 minut do czasu, aż zrobi się złoty. Wtedy rozgnieść go przy pomocy moździerza, blendera lub wałka. Przesypać do słoiczka i przechowywać nawet przez rok.
Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Wsypać ryż i prażyć na małym ogniu przez 12 - 18 minut do czasu, aż zrobi się złoty. Wtedy rozgnieść go przy pomocy moździerza, blendera lub wałka. Przesypać do słoiczka i przechowywać nawet przez rok.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze