Liptauer

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia austriacka
Składniki:
- 100 g bryndzy
- 100 g miękkiego twarogu
- 100 g miękkiego masła
- 1 biała cebula pokrojona w drobną kostkę
- 4 posiekane anchois
- 1 łyżka malutkich kaparów w całości lub dużych kaparów posiekanych
- papryka słodka w proszku
- mielony kminek
- posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
Utrzeć dokładnie sery z masłem, dodać przyprawy i dobrze wymieszać, doprawić do smaku. Pasta powinna być ostra, o zdecydowanym charakterze. Podawać do chleba.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania na karnawał i imprezę
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze