Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem

Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • Dodatki:
  • 2 ogórki małosolne
  • kilka grzybów marynowanych
  • czerwona cebula

Kalkulator wag i miar

Przepis

Miód, ocet, musztardę utrzyj. Powoli dodaj olej Kujawski z pomidorami czosnkiem i bazylią. Na koniec dodaj śmietanę i posiekany koperek.
Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, a następnie w paski - jak makaron domowy. Odciśnij z nich sok, połącz z olejem Kujawskim 3 ziarna, solą, rozmarynem,szczypiorkiem i pieprzem. Na rozgrzanej patelni smaż małe placki, z jednej i drugiej strony.
Dobrze zamarynowane śledzie podaj z sosem, ogórkami małosolnymi, czerwoną cebulą grzybami marynowanymi i plackiem ziemniaczanym. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE