Chłodnik z ogórka i awokado z jajkiem przepiórczym w koszulce

Chłodnik z ogórka z awokado zobacz Chłodnik z ogórka z awokado 2018-06-19 12:26:51
Chłodnik z ogórka z awokado
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Jajka w koszulce:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W rondelku zagotuj wodę i dodaj ocet. Jajka rozbij na talerzyki lub do kieliszka i szybko pojedynczo wlewaj do wody. Lekko rusz garnkiem żeby białko zamknęło żółtko w koszulce. Gotowe jajko podawaj na każdą z porcji. Ogórki zetrzyj na grubych okach i posól. Odstaw na 5 min na bok, po czym odlej wodę. Awokado zmiażdż widelcem na papkę i połącz z ogórkami. Jak najszybciej skrop cytryną. Zetrzyj do tego czosnek, dopraw pieprzem, dorzuć posiekane zioła i szczypiorek. Wszystko zalej kefirem i jogurtem. Wymieszaj i odstaw na 2 godziny do lodówki. Chłodnik podawaj z jajkiem i prażonym sezamem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE