Roladki ze schabu ze śliwkami

Roladki ze schabu ze śliwkami
Oceń przepis:
72 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem. Śliwki myjemy, przekrawamy na ćwiartki. Czosnek kroimy w plastry. Na plastrze mięsa układamy kilka ćwiartek śliwki, trochę sera i listki tymianku, zwijamy dość ciasno i każdy z rulonów owijamy dodatkowo plastrami boczku. Układamy w formie lekko natłuszczonej oliwą. Na około roladek układamy pozostałe śliwki, czosnek i tymianek. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Na koniec polewamy miodem i podlewamy bulionem. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 170 stopni na ok. 40 minut. Podajemy gorące najlepiej z kluseczkami lub grzankami z ciemnego pieczywa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA