Caprese
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • pomidor
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 awocado
Pesto:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obrać ze skóry pomidora, pokroić go na plastry około 5 mm grubości. Mozzarellę również pokroić na podobnej grubości plastry co pomidora. Awocado kroić w ósemki. Całość polać pesto.

Pesto
Do blendera włożyć umytą świeżą bazylię, wlać oliwę, dodać ząbek czosnku i trochę soli. Blendować przez 3 minuty na wysokich obrotach. Dla uzyskania szlachetniejszego smaku przed zblendowaniem można dodać orzeszki pinii i parmezan.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE