Laura Calder

Podsmażane szparagi


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Podsmażane szparagi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 pęczki szparagów

500 g każdy

oliwa

gruboziarnista sól morska

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Odetnij twarde końce szparagów i wyrzuć je. W rondlu podgrzej kilka łyżek oliwy. Kiedy będzie już gorąca, włóż partiami szparagi do rondla. Podsmaż je, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę szczypcami. Powinny być złociste i miękkie, ale nie zbyt delikatne. Smażenie powinno trwać około 5 min, w zależności od grubości szparagów. Dopraw szparagi solą i pieprzem. Ułóż na półmisku i podaj.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Grissini
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.