Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka

Krewetki z chili i limonką zobacz Krewetki z chili i limonką 2018-06-19 13:01:34
Krewetki z chili i limonką
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza

Przepis

Krewetki obieramy z pancerzyka, pozostawiając ogonki i głowy, przecinamy grzbiety i czyścimy krewetki pod bieżącą wodą. Skrapiamy sokiem z limonki, przyprawiamy solą i pieprzem. Chili drobno szatkujemy. Rozgrzewamy oliwę, wrzucamy krewetki od razu dodajemy chili. Całość dodatkowo skrapiamy sokiem z limonki. Smażymy krótko z dwóch stron. Serwujemy w pojemniczkach lub na talerzu, dekorujemy świeżymi ziołami i skrapiamy oliwą z chili spod smażenia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE