Grzanki z kremem serowym

Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z chleba tostowego wykrawamy wiele krążków i lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Do miseczki wkładamy kremowy ser oraz pokrojony w kawałki ser gorgonzola (bez skórki), mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy śmietanę, umytą i pokrojoną pietruszkę i szczypiorek, szczyptę soli
i pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego
(z końcówką w ząbki) i kładziemy rozetkę z kremu na każdej grzance. Układamy na paterze i dekorujemy ziarnkami owocu granatu, umieszczamy w lodówce do chwili serwowania.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE