Grzanki z kremem serowym

Oceń przepis:
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 20 minut
Składniki:
- 6-8 kromek chleba tostowego
- 200g kremowego sera
- 50g ser gorgonzola
- 100 ml śmietany
- szczypiorek
- pęczek pietruszki
- sól i pieprz
- owoc granatu
Przygotowanie:
Z chleba tostowego wykrawamy wiele krążków i lekko podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Do miseczki wkładamy kremowy ser oraz pokrojony w kawałki ser gorgonzola (bez skórki), mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy śmietanę, umytą i pokrojoną pietruszkę i szczypiorek, szczyptę soli
i pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego
(z końcówką w ząbki) i kładziemy rozetkę z kremu na każdej grzance. Układamy na paterze i dekorujemy ziarnkami owocu granatu, umieszczamy w lodówce do chwili serwowania.
i pieprzu i dokładnie mieszamy składniki. Przekładamy krem do rękawa cukierniczego
(z końcówką w ząbki) i kładziemy rozetkę z kremu na każdej grzance. Układamy na paterze i dekorujemy ziarnkami owocu granatu, umieszczamy w lodówce do chwili serwowania.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia włoska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze