Jaja mimoza

Jaja mimoza
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 4 jaja
  • 2 3 łyżeczki majonezu
  • szczypta curry
  • sól i pieprz
  • 1/2 posiekanej młodej cebuli lub szalotki
  • odrobina papryki

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Jajka włóż do garnka z zimną wodą. Postaw garnek na kuchni. Zagotuj. Kiedy zobaczysz bąbelki, zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 10 min. Odcedź jajka i wsadź je pod zimną wodę. Obierz.
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Wymieszaj je z majonezem i curry. Dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekaną cebulką. Napełnij białka masą z żółtek i ułóż je na półmisku. Posyp papryką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE