Roladki a la sushi

Roladki a la sushi
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszać w miseczce twarożek, miękki miąższ z awokado, sok z cytryny, sól i pieprz aż powstanie gęsta masa. Płatek nori posmarować masą twarożkową, do środka dodać szczypiorek i marchewkę pokrojoną w długie, cienkie paski i całość zwinąć jak sushi. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. W drugiej miseczce wymieszać olej i sos sojowy aż powstanie sos. Na koniec dodać szpinak.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE