Pikantne tosty francuskie

Pikantne tosty francuskie
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
60 ml mleka
2 grube kromki czerstwej bagietki
jajko
sól i pieprz
czubata łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżeczki masła

Przygotowanie:
Namoczyć bagietkę w mleku, po maks. 5 minut na stronę (w przypadku b. czerstwej). Rozbełtać jajko z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi w płytkim naczyniu. Roztopić masło na patelni – ma się spienić, lecz nie zmienić koloru. Wyjąć pieczywo z mleka i obtoczyć w rozbełtanym jajku. Podsmażyć z obu stron, aż będzie złociste.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE