Cantuccini

Cantuccini zobacz Cantuccini 2018-06-19 12:16:50
Cantuccini
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mąkę, mączkę migdałową i proszek do pieczenia przesiej.
Jajka z żółtkami i cukrem delikatnie wymieszaj, dodaj sypkie składniki, wyrób ciasto. Dodaj migdały.
Z ciasta uformuj dwa wałki i ułóż je na blaszce oprószonej mąką.
Piecz w temp. 175 stopni C około 25 min, aż staną się złotobrązowe.
Po wystudzeniu pokrój je na skośne kromki o grubosci ok. 12 mm. Ułóż je na płasko na blaszce i podpiecz w piekarniku, aż będą chrupiace. Odwracaj podczas podpiekania.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE