Zupa vâche qui rit

Zupa vâche qui rit
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 kg pokrojonej cukinii
  • 500 ml wody lub bulionu drobiowego
  • sól i pieprz
  • szczypta kminu (niekonieczne)
  • 3 – 4 trójkąty sera vâche qui rit (lub sera boursin
  • twarogu)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż cukinię i cebulę do garnka. Zalej wodą. (Woda nie powinna zakryć warzyw). Dopraw solą, pieprzem, kminem i przykryj. Gotuj około 15 min, aż warzywa zmiękną. Dodaj ser i purée (oraz takie świeże zioła, jak mięta, szczypiorek czy koperek). Podgrzej przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA