Laura Calder

Pikantne buraczki


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Pikantne buraczki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 obrany

ugotowany burak

60 ml oliwy

1 łyżeczka nasion kolendry

1 łyżeczka ziaren kminu

1/2 łyżeczki mielonego kminu

1/2 łyżeczki Ras el Hanout (niekonieczne)

1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1/2 łyżeczki soli morskiej

pieprz czarny

garść świeżej

posiekanej kolendry

 

Przygotowanie:

Pokrój buraka w kostkę i wrzuć do miski. Polej oliwą. Delikatnie wsyp nasiona kolendry i kminu na suchą patelnię. Potrzymaj 30 – 60 sekund, aż uwolnią aromat. Przesyp je do moździerza i rozgnieć, ale nie na proszek. Dodaj pozostałe przyprawy i posyp nimi buraki. Przykryj i odstaw na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj świeżą kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.12)ciecierzyca duszona z warzywami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.