Gorąca czekolada

Gorąca czekolada
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1 czubata łyżka kakao dobrej jakości
  • 1 pełna łyżka miodu
  • 250 ml mleka

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do kubka wsyp kakao. W garnku podgrzej mleko z miodem, aż będzie bardzo gorące. Zalej kakao niewielką ilością mleka. Wymieszaj, aż powstanie masa. Dolej trochę więcej mleka, przelej wszystko do garnka i dokładnie wymieszaj. Przelej czekoladę do kubka.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE