Jabłka z miętą i majerankiem

Jabłka z miętą i majerankiem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na rozgrzaną na patelni oliwę wysypać pokrojone w ósemki jabłka (mogą być ze skórką). Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Smażyć ok. 10 minut do miękkości, ale tak, aby się nie rozpadły. Podlać Calvadosem, krótko odparować.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE