Truskawki w czekoladzie

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 500 g truskawek
- tabliczkę czekolady
- łyżeczka masła
- 50 g posiekanych pistacji
Przygotowanie:
Czekoladę połamać na małe kawałki i wrzucić do miseczki. Miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać masło i mieszając rozpuścić czekoladę. Truskawki zanurzać teraz kolejno w ciepłej czekoladzie, a potem w miseczce z posiekanymi pistacjami. Każdą odłożyć na pergamin i poczekać aż czekolada zastygnie.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
floryba 9 lat temu
super przepis na pewno wykorzystam