Łódeczki z cykorii z wegetariańskim majonezem i wegańskim kawiorem wasabi

Łódeczki z cykorii zobacz Łódeczki z cykorii 2018-06-19 13:00:54
Łódeczki z cykorii
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU odc.5
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Majonez
  • 100 ml schłodzonego mleka skondensowanego
  • 200 ml oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z 1 cytryny
  • 1/3 łyżeczki czarnej soli lub zwykłej soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Miksujemy mleko z olejem przez chwilę, następnie dodajemy czarną sól. Chwilę miksujemy, dodajemy musztardę, znowu miksujemy, i na samym końcu dolewamy sok z cytryny. Miksujemy jeszcze przez moment. Na liście cykorii kładziemy łyżeczkę majonezu, odrobinę kawioru Wasabi. Przyozdabiamy kawałkami limonki. Czarna sól pochodzi z Indii, można ją kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE