Quesadilla z pastą z fasoli i sosem z mango

Quesadilla zobacz Quesadilla 2018-06-19 13:01:02
Quesadilla
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotuj pastę z fasoli. W misce rozgnieć tłuczkiem ugotowaną fasolę. Dopraw ją sokiem z cytryny, oliwą i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i cienkie usmażone plastry kiełbasy z sezamem. Placek tortilli posmaruj pastą i przykryj drugim plackiem. Quesadillę wrzuć na patelnie niech się zrumieni z dwóch stron. Idealnym dodatkiem do quesadilli będzie ostry sos z mango. Cebulę drobno posiekaj. Papryczki pokrój na małe kawałki. W garnku podsmaż najpierw cebulę potem papryczki i czosnek. Warzywa podlej małą ilością oleju i mieszaj żeby się nie spaliły.
Do garnka wlej pulpę z mango. Dodaj sok i skórkę z limonki, kawałki jabłka i posiekaną kolendrę.
Wszystkie składniki zmiksuj ręcznym blenderem. Sos dopraw solą.
Quesadillę podawaj z sosem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE