Grandos nachos

Grandos nachos
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
300 g pokrojonej w kostkę wołowiny
1 łyżka prażonego, mielonego kminu
1 łyżka wędzonej papryki
1 łyżka pieprzu kajeńskiego
1 łyżka suszonego chili
1 łyżeczka soli
1 kg chipsów kukurydzianych
400 g dojrzałych pomidorów
6 marynowanych papryczek jalapeño
1 pęczek kolendry
1 pęczek posiekanej dymki
1 posiekana czerwona cebula
500 g sera
250 g sosu serowego (beszamel z serem)
4 awokado
oliwa

Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie obsmażyć wołowinę, dodać kmin, paprykę, pieprz, chili i sól. Starty ser wymieszać z sosem serowym. W głębokim naczyniu układać warstwami chipsy, cebulę, pomidory, sos serowy i wołowinę. Posypać pokrojonym jalapeño i dymką. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku, aż chipsy się zrumienią.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE